Autor Wiadomość
Maluszek
PostWysłany: (Kwiecień 16, 2011, 3:38 pm);    Temat postu:

Martucha napisał:
Ja do mięska oprócz pieprzu i soli daję oregano i estragon, pychota!


O, ja też. Jakoś mi się o tym zapomniało napisać.
vkimi
PostWysłany: (Kwiecień 14, 2011, 8:23 pm);    Temat postu:

Martucha gotuje - niemożliwe jezor
Martucha
PostWysłany: (Kwiecień 14, 2011, 6:46 pm);    Temat postu:

Ja do mięska oprócz pieprzu i soli daję oregano i estragon, pychota!
Maluszek
PostWysłany: (Kwiecień 14, 2011, 5:30 pm);    Temat postu:

Dawno nie robiłam "samodzielnego" spaghetti, ale w moim wykonaniu jest z lub bez mięsa. Spaghetti z mięskiem robię tak, że mięso smażę osobno, a pomidory z cebulką osobno. Pod koniec wlewam "breję" pomidorową do mięska i mieszam to to oraz sprawdzam, czy nie trzeba dodać soli, pieprzu i ewentualnie papryki (słodkiej lub chilli w proszku).
Spaghetti tylko z makaronem i sosem wygląda tak, że pomidorki robię jak wyżej, a tuż przed polaniem makaronu tym, ścieram na makaron trochę sera żółtego.
Amy
PostWysłany: (Kwiecień 13, 2011, 4:50 pm);    Temat postu:

Martucha napisał:
hahah to żesmy się nie zrozumiłay! makaron gotuję, ale w dzieciństwie pomagałam babci robić makaron oczko


Hehe faktycznie źle.. usmiech
Reindeer
PostWysłany: (Kwiecień 11, 2011, 7:37 pm);    Temat postu:

Maruda napisał:
Reindeer napisał:
Oj dawno się nie zniżyłem do sosu ze słoika. Zwłaszcza, że spaghetti jest i bez tego banalne. Mięso z cebulą usmażyć, dodać paprykę, bulion, pomidory z puszki i koncentrat. Opcjonalnie można włączyć w to oliwki. I tyle usmiech

Z cebula? W kostke? Jak dodać bulion? tak wrzucic ot na patelnie?


Cebulę i paprykę kroisz jak chcesz, nawet w romby oczko , byle w miarę drobno. Kostkę bulionową rozpuszczasz we wrzątku i tym zalewasz podsmażone mięso z cebulą.
Martucha
PostWysłany: (Kwiecień 11, 2011, 7:36 pm);    Temat postu:

hahah to żesmy się nie zrozumiłay! makaron gotuję, ale w dzieciństwie pomagałam babci robić makaron oczko
Amy
PostWysłany: (Kwiecień 11, 2011, 5:17 pm);    Temat postu:

Hmmm makaronu jeszcze sama nie robiłam....
Martucha
PostWysłany: (Kwiecień 11, 2011, 5:16 pm);    Temat postu:

Tylko sos jest gotowy, a makaron, mięso robie sama.
Maruda
PostWysłany: (Kwiecień 11, 2011, 4:04 pm);    Temat postu:

Reindeer napisał:
Oj dawno się nie zniżyłem do sosu ze słoika. Zwłaszcza, że spaghetti jest i bez tego banalne. Mięso z cebulą usmażyć, dodać paprykę, bulion, pomidory z puszki i koncentrat. Opcjonalnie można włączyć w to oliwki. I tyle usmiech

Z cebula? W kostke? Jak dodać bulion? tak wrzucic ot na patelnie?
Amy
PostWysłany: (Kwiecień 11, 2011, 3:08 pm);    Temat postu:

To makaron sama robisz?! usmiech

Tak banalne,a co do oliwek nie lubię! No ale może jakieś przepisy takie wasze?
Martucha
PostWysłany: (Kwiecień 9, 2011, 6:05 pm);    Temat postu:

O wypraszam sobie! Tylko sos jest gotowy!
vkimi
PostWysłany: (Kwiecień 9, 2011, 5:17 pm);    Temat postu:

tak wiem wiem, miłośniku dań gotowych usmiech
Martucha
PostWysłany: (Kwiecień 9, 2011, 1:24 pm);    Temat postu:

Nie lubię tego typu babrania się, nigdy nie smażyłam pomidorów, wolę je na surowo. A cebuli nie daję, a moje spaghetti i tak wszystkim smakuje usmiech
Poza tym Łowicz ma naprawdę bardzo dobry sos słodko-kwaśny, bolonese, do spaghetti... jeszcze musze pieczarkowy wypróbować.
vkimi
PostWysłany: (Kwiecień 9, 2011, 11:16 am);    Temat postu:

najlepiej samemu podsmażyć pomidory
Reindeer
PostWysłany: (Kwiecień 6, 2011, 7:39 pm);    Temat postu:

Oj dawno się nie zniżyłem do sosu ze słoika. Zwłaszcza, że spaghetti jest i bez tego banalne. Mięso z cebulą usmażyć, dodać paprykę, bulion, pomidory z puszki i koncentrat. Opcjonalnie można włączyć w to oliwki. I tyle usmiech
Martucha
PostWysłany: (Kwiecień 6, 2011, 6:43 pm);    Temat postu:

Ano macie, ale sos ze słoiczka Łowicza usmiech
Amy
PostWysłany: (Kwiecień 5, 2011, 6:03 pm);    Temat postu: Spaghetti

Każdy spaghetti robi inaczej usmiech Macie jakieś swoje przepisy?

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group